Pescuit sportiv

A.J.V.P.S. Bacău a organizat de la începutul anului 2019 numeroase acțiuni pe linia verificării modului în care sunt respectate prevederile legale privind practicarea pescuitului recreativ dar și acțiuni de igienizare locuri de pescuit, monitorizare și informare.
Majoritatea acțiunilor au fost sprijinite de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Bacău dar s-a colaborat și cu organe ale Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
Activitățile s-au desfășurat pe toate cele 19 zone de pescuit contractate de A.J.V.P.S. Bacău în baza Contractului de utilizare nr. 33 din 11.10.2017 încheiat de A.N.P.A.
Cazurile de încălcări ale legislației în domeniul piscicol au fost sancționate de către organele abilitate ale statului.
A.J.V.P.S. Bacău a adăugat inventarului existent la finele anului 2018 încă o barcă și un motor de mare capacitate și viteză cu care poate controla lacurile de acumulare chiar și în condiții meteo nefavorabile și valuri mari. Urmează a se mai achiziționa în perioada imediat următoare un peridoc pentru transport bărci.
După populările cu 524 Kg crap vara a II-a în Lacul de acumulare Lilieci din toamna 2018 vor urma alte populări cu crap și caras în această primăvară și pe alte zone de pescuit contractate, acțiune ce va fi popularizată la momentul respectiv.
Marea durere a noastră este modul în care pescarii recreativi păstrează curățenia pe malul apelor, lăsând locul de pescuit plin cu bidoane și alte materiale plastice, ambalaje și resturi de mâncare, sticle, pungi.
Personalul A.J.V.P.S. Bacău organizează și acțiuni de igienizare dar nu poate ține ritmul gunoaielor aruncate pe tot perimetrul zonelor de pescuit.
Facem un apel civic de a respecta natura și frumusețile ei, apa, flora și fauna bazinelor hidrografice, de a respecta semenii care ne ocupă după plecarea noastră locurile de pescuit, adunând la sosire gunoaiele lăsate de ceilalți și la plecare eventualele resturi folosite la partida de pescuit, atenționând totodată și vecinii care poate nu avut timp să învețe aceste lucruri.
Până pe 11 aprilie 2019, tuturor membrilor pescari recreativi ai asociației noastre vă dorim FIR ÎNTINS.
Vom reveni cu alte noutăți și fotografii privind activitatea noastră.